søndag den 4. september 2016

De første 14 dage

For omkring 14 dage siden rejste jeg sammen med 5 andre piger til Tanzania for at være volontør for BDM(Brødremenighedens Danske Mission). Jeg skal sammen med Kristina og Christina være volontør på børnehjemmet Peters House i Sumbawanga. Her skal vi lave forskellige projekter for børnene, som er i alderen 5-18 år. Derudover skal vi også være en del af et gadebørnsprojekt i Sumbawanga by.
Her ses alle volontørerne - fra venstre: Marie, Christina, Kristina, Kristina(mig), Pauline og Tine
De første 14 dage..
Efter en lang rejse ankom vi endelig til Sumbawanga(en by på størrelse med Odense). Det første der mødte os da vi trådte ud af bussen var en masse afrikanere, som nærmest overfaldt os og ivrigt prøvede at sælge os alt lige fra farverige strømper til bananer og sodavand, samtidig med at de råbte "mzungu"(europæer) efter os. Heldigvis fandt vi hurtigt missionæren Knud, som kørte os ud til Peters House. 
På Peters House blev vi mødt af en masse glade børn, som bød os velkommen og var klar til at lege lige med det samme. 
Senere samme aften var vi ude at spise med missionæren Knud. Det var rigtig Tanzania-style, hvor vi ventede på maden i ca. 2 timer. Det var lidt svært at holde sig vågen til sidst, men heldigvis smagte maden godt (ris her er noget helt andet end i Danmark). 
Christina mdogo(lille Christina) sammen med nogle af børnene fra Peters House
Om søndagen var der kirke - en noget anderledes oplevelse end i Danmark. Her bruges der rigtig meget tid på sang og dans, hvilket er meget festligt. Derudover tager en gudstjeneste ca. 3 timer, hvilket godt kan blive lidt tungt i længden, når alt foregår på swahili. Når kirken er slut er der efterfølgende auktion udenfor, her sælges bl.a. kiks, sæbe og andre spændende ting og sager. Vi volontører købte f.eks. en gris til børnehjemmet og en kæmpe vandmelon. 


Ellers er meget af tiden her de første uger gået med at lære Sumbawanga og børnehjemmet at kende. Vi har kørt en del rundt i badadjier og piki-piki'er i byen, samt leget med børnene på børnehjemmet. Vi har derudover også haft swahili-undervisning med Angelo - en meget rar ældre herre sidst i 70'erne, som talte engelsk blandet med få tyske gloser, så nu er vi da blevet en smule bedre til sproget. 
Vi har også brugt en del tid på at male legerum på Peters House. Det synes børnene var vildt sjovt, og de var gode til at hjælpe til(selvom det måske var mere hygge end hjælp det blev til). 

Undervisning med Angelo

Sidste weekend besluttede vi os for at sove sammen med alle pigerne på børnehjemmet. Det var virkelig hyggeligt. Vi sov omkring 15 piger på et værelse hvor der normalt sover 7, så det var ret proppet og også begrænset hvor meget vi sov. Men pigerne hyggede sig helt vildt, så det var bare det hele værd. 

Kipili 
Fra mandag til torsdag i denne uge har vi været på en slags mini-ferie i Kipili. Her så vi bl.a. byen(som er en del mindre end Sumbawanga - ca. 1500 indbyggere) og den Cheke Chea(førskole) som Pauline og Tine skal arbejde i. Vi boede i missionæren Knuds hus med udsigt ud over Tanganikasøen - virkelig smukt! 
Tirsdag og onsdag var vi på 'Lodgen' - et virkelig lækkert sted med rig mulighed for at bade på stranden og slappe af. 
Om aftenen var der den smukkeste solnedgang ud over Tanganikasøen. 

Udsigten fra Knuds hus i Kipili

Solnedgang over lodgen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar